2021-10-22 06:15Pressmeddelanden

22 gotländska konstnärer ställer ut på Korsbygården

Konst åt alla - KorsbygårdenKonst åt alla - Korsbygården

Korsbygården i Lärbro står den 26–31 oktober värd för en Konst åt alla-utställning.

– Det är en stor ära att få vara värd för en så etablerad konstutställning som Konst Åt Alla och att kunna bredda Korsbygårdens erfarenhet till att få ställa ut professionella konstnärers fantastiska verk, säger Maria Larsson, ordförande i Korsbygårdens bygdegårdsförening.

Konstveckan ger yrkesverksamma konstnärer möjlighet att visa sina verk och besökare att ta del av dem, samtidigt är alla verk till salu.

– Konst åt alla skapar konstgallerier på platser som kanske aldrig tidigare visat konst och en del av konsten som visas köps in och hängs i allmänna samlingslokaler runtom i landet så att ännu fler kan få ta del av den, berättar Stefan Löfgren, verksamhetsutvecklare för konst och kultur på Bygdegårdarnas Riksförbund.

Utställningen är i år även en del av Bygdegårdarnas Kultur- och demokrativecka som pågår runt om i landet under vecka 43. Bygdegårdarnas Riksförbund erbjuder tre livesända evenemang där även Konst åt alla-vernissagen den 26 oktober ingår. På vernissagen invigningstalar Gotlandsmusikens direktör Dag Franzén och Gotland Jazztrio spelar. Vernissagen livesänds via Konst åt allas Facebooksida

– Konst åt alla är vårt sätt att arbete med allas rätt till kultur i hela landet. Hela landet är täckt av kulturscener, träffpunkter och mötesplatser för demokrati, säger Stefan Löfgren.

Pressvisning
Måndag 25 oktober klockan 13.00 – pressträff dit massmedia och medverkande konstnärer är inbjudna till en förhandstitt av utställningen.

Vernissage
Tisdag 26 oktober klockan 16.00 – vernissage med invigningstal av Gotlandsmusikens direktör Dag Franzén och med musik av Gotland Jazztrio. Vernissagen livesänds också via Konst åt allas Facebooksida.

Hemsida Korsbygården
https://bygdegardarna.se/larbro/

Samarbetspartners
Konst åt alla i Korsbygården presenteras i samarbete med Region Gotland, Studieförbundet Vuxenskolan och Gotlands Bygdegårdsdistrikt

Om Konst åt alla

Konst åt alla är en folkrörelsesatsning som smyckat ut det offentliga rummet med verklighetens konst sedan 1977. Det är ett samarrangemang mellan de tre riksorganisationerna Bygdegårdarnas Riksförbund, Riksorganisationen Folkets Hus och Parker och Riksföreningen Våra Gårdar. Varje år arrangeras utställningar i organisationernas egna lokaler; i ett folketshus, bygdegård eller ordenshus. Värd för den specifika utställningen är en av medlemsföreningarna. Ett hundratal konstverks köps in årligen, av yrkesverksamma konstnärer, genom ett statligt anslag via Kulturrådet. Den inköpta konsten deponeras sedan i respektive riksorganisations medlemsföreningarnas lokaler, över hela landet.

Arrangörer Konst åt alla
Bygdegårdarnas Riksförbund, Riksföreningen Våra Gårdar och Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

Mer information Konst åt alla:
www.konståtalla.nu
www.facebook.com/konstatalla


Om Bygdegårdarnas Riksförbund

Bygdegårdarnas Riksförbund organiserar föreningsdrivna allmänna samlingslokaler. Bygdegårdar är öppna att hyra för alla som delar föreningens demokratiska värderingar. Vid årsskiftet 2020-2021 var 1444 bygdegårdar, bystugor eller liknade lokaler anslutna till riksförbundet.


Kontakt

Stefan Löfgren
Verksamhetsutvecklare konst och kultur, Bygdegårdarnas Riksförbund
Stefan Löfgren
Kommunikationsansvarig, Bygdegårdarnas Riksförbund
Jenny Dahlerus