2022-12-22 07:15Pressmeddelanden

Turnépremiär för artisten Eva Eastwood i Örebro län

Eva Östlund. Foto: Marcus BergströmEva Östlund. Foto: Marcus Bergström

Rockabilly drottningen har premiär för sin del av den rikstäckande Kulturbygdsturnén den 11 januari 2023 på Resta bygdegård med sin musikaliska berättarföreställning. Det blir ytterligare 14 turnéstopp för Eva i Örebro län fram till sommaren 2023.

Med en två decennier lång karriär har Eva Eastwood blivit Sveriges rockabillydrottning som även internationell blivit ett respekterat namn. Hon är invald i Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennesse, och släppte 2020 albumet ”Candy” som gick in som nummer 1 på svenska albumlistan för fysiska skivor. Som en modern tidsmaskin fångar hon med självklar fingertoppskänsla de ljuvliga melodier som strömmade ur den första rock’n’roll-generationens radioapparater.

– Det är jättekul att turnéerna drar i gång på allvar nu! Kulturbygdsturnén bidrar med en bredd av kulturuttryck och en spridning över hela landet. Bygdegårdsrörelsens spridning över landet skapar ett nätverk av scener för kultur i alla dess former, säger Stefan Löfgren, projektledare för Kulturbygdsturnén på Bygdegårdarnas Riksförbund.

Av 700 sökande i hela landet fick Eva Eastwood uppdraget som Örebro läns bygdegårdsdistrikts artist. Det innebär att hon kommer att genomföra 15 evenemang och fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i Örebro län.

Eva Eastwood i Livingroom and Homemade

Med Kulturbygdsturnén bjuder Sveriges rockabillydrottning in till en varm, nära och avskalad musikalisk berättarkväll. Under tillställningen kommer Eva att med gitarr dela med sig av historier från karriären och några av de över 800 låtar som hon har skrivit. Hon berättar om sina drivkrafter, modet att våga följa sin dröm och det hela avslutas med en liten allsång som med hjälp av Eva ska filmas. Tillställningen är ett unikt tillfälle för alla människor att mötas i musikens tecken.

www.evaeastwood.se

Tid och plats för turnépremiären

Onsdag 11 januari kl. 18.00, Resta bygdegård, Lindesberg

Se ytterligare information och turnéplan: https://bygdegardarna.se/var-verksamhet/kulturbygdsturne/24-kulturutovare/orebro-lan-eva-eastwood/

Om Kulturbygdsturnén

Bygdegårdarnas Riksförbund gör en unik kultursatsning med 24 yrkesverksamma kulturutövare i hela landet. En kulturutövare i vart och ett av förbundets 24 bygdegårdsdistrikt.

  • Kulturbygdsturnén består av 24 yrkesverksamma kulturutövare – en i vart och ett av de 24 bygdegårdsdistrikt som organisationen är uppdelad i.
  • Kulturbygdsturnén är över 500 lokala arrangemang över hela landet.
  • Kulturbygdsturnén är finansierad genom återstartsbidrag till kulturen på tio miljoner kronor via ett bidrag beviljat av Statens kulturråd.

https://bygdegardarna.se/var-verksamhet/kulturbygdsturne/

Med stöd från:


Om Bygdegårdarnas Riksförbund

Bygdegårdarnas Riksförbund organiserar föreningsdrivna allmänna samlingslokaler. Bygdegårdar är öppna att hyra för alla som delar föreningens demokratiska värderingar. Vid årsskiftet 2021/2022 var 1452 bygdegårdar, bystugor eller liknade lokaler anslutna till riksförbundet.


Kontakt

Stefan Löfgren
Verksamhetsutvecklare konst och kultur, Bygdegårdarnas Riksförbund
Stefan Löfgren
Kommunikationsansvarig, Bygdegårdarnas Riksförbund
Jenny Dahlerus

Relaterad media